6 MASALAH PELAJAR YANG
IBU BAPA PENING NAK FIKIR!

LEKA sangat dengan gadget
Anak-anak zaman sekarang semuanya tahu menggunakan teknologi tanpa perlu diajar pun. Tahukah anda, banyak deria anak-anak yang akan tertutup sekiranya didedahkan terlalu LAMA dengan GADGET? Tak tahu aktiviti apa yang sesuai untuk anak masa cuti?

Tak tahu POTENSI DIRI yang jelas
Anak-anak masih belum tahu kepentingan ada matlamat yang jelas dalam kehidupan. Kenapa kena pergi sekolah? Kenapa kena belajar? Apa kelebihan anak2 yang mereka sendiri masih belum tahu? Kalau peranan diri sendiri pun tak tahu, macam mana nak ada sikap disiplin & tanggungjawab?

Kurang KEYAKINAN diri dan tidak ada sifat KEPIMPINAN
Ramai dalam kalangan pelajar yang tak yakin nak tanya soalan dalam kelas dan malu bila bercakap di depan. Tak pasti nak tanya apa dan nervous bila nak bercakap. Banyak sangat fikir cakap-cakap kawan dalam kelas. Akhirnya pelajar lansung tak tanya dan cikgu teruskan mengajar seperti biasa. Semua ini perlukan bantuan. Ikuti sahaja modul & praktikal yang disediakan semasa program nanti.

MUDAH LUPA teori dan fakta yang dipelajari
Anak-anak baru belajar 5 minit pun masih tak boleh ingat fakta. Selalu tak tahu apa yang dipelajari masa di sekolah. Lupa nak buat kerja sekolah, lupa apa yang dah study masa exam. Semuanya LUPA! Susah sangat nak ingat. Takpe, ikut sahaja teknik rahsia mengingat yang akan didedahkan dalam program nanti.

MALAS SOLAT
Hari-hari suruh anak solat tapi macam-macam alasan yang anak bagi. Anak lebihkan urusan dunia berbanding solat dan tak tahu tujuan solat. Kalau solat pun, itu hanya sebagai ikutan dan adat sahaja. 13 rukun solat pun masih tak berapa betul lagi. Elakkan paksa anak, bagi dia cinta dan faham cara solat yang betul dulu. Biar dia betul2 kenal mengenai solat.

Tak tahu kepentingan belajar PENGURUSAN JENAZAH
Kematian itu adalah suatu yang pasti dan semua orang perlu sentiasa dalam keadaaan bersedia untuk menghadapinya. Macam mana kalau anak2 sendiri tak pandai nak uruskan jenazah sekiranya kematian berlaku dalam keluarga? Sampai bila nak harapkan orang lain untuk tahu mengenai pengurusan jenazah?

ANAK-ANAK ANDA BEGINI KE?

  • Tak DISIPLIN dan MALAS nak improve diri sendiri
  • Susah FOKUS untuk capai apa yang dia nak
  • Tak tahu apa yang DIRI SENDIRI NAK
  • Belum tahu KEPAKARAN diri sendiri
  • Tak yakin BERCAKAP & tak tahu nak cakap apa
  • Tak pandai nak PIMPIN & uruskan diri sendiri apatah lagi kawan-kawan
  • Tak tahu KENAPA KENA SOLAT dan cara solat yang betul
  • Tak pasti KENAPA KENA PANDAI PENGURUSAN JENAZAH
  • Susah untuk BERGAUL dalam kumpulan

Jika ya, KLIK perkataan di bawah ini untuk tahu cara penyelesaiannya.


KLIK DI SINI SEKARANG!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *