Ramai ibu bapa mengeluh fikirkan pendidikan anak-anak? SIAPA BOLEH BANTU ...

Anak masih FAIL tiap kali exam walaupun dah hantar ke pusat tuisyen? 

Anak Fobea dengan soalan KBAT? 

Anak leka dengan gajet dan kawan-kawan ?

 Anak fikir exam lambat lagi ?

Anak selalu tangguh kerja sekolah ? 

Malu-malu nak tanya cikgu apa yang dia tak faham belajar di sekolah ?

TAPI ANAK MASIH RELAX LAGI!
KALAU TAK MULA SEKARANG, BILA LAGI?

Hari ini tuan/puan!
 
Home tutor kami akan BANTU anak-anak tuan/puan dengan tuisyen di rumah bermula sekarang.
Home Tuition kawasan Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Senai, Pasir Gudang, Gelang Patah, Larkin dan sekitar.
 Dengan syllabus yang semakin mencabar ini, menghantar anak ke Pusat Tuisyen atau Home Tuisyen merupakan keperluan dan wajib dilakukan oleh ibu bapa pada masa sekarang.

Tuisyen sangat perlu kepada anak-anak untuk mengukuhkan pemahaman tentang suatu mata pelajaran. Sistem pendidikan di negara kita yang masih berorientasikan peperiksaan (akademik) dan keseimbangan aktiviti kokurikulum juga memerlukan murid untuk mengikuti tuisyen di pusat tuisyen atau home tuition bagi memahami format soalan yang mengalami perubahan atau penambahbaikan.

Home tutor kami telah membantu lebih 1000 pelajar tahap UPSR, PT3, SPM & STPM bagi semua subjek sebagai persediaan menghadapi peperiksaan dengan tuisyen di rumah.

Selain itu, kami juga membantu dapatkan tutor/cikgu untuk belajar Al-Quran dan mengaji untuk tahap kanak-kanak, remaja dan juga

testimoni

Feedback ibu bapa yang sudah mengambil perkhidmatan home tuition kami

"Alhamdulillah syukur. Buat masa ini anak saya happy setiap kali tuisyen. Pada pandangan saya semua tutor pandai menarik perhatian anak saya untuk fokus."
Puan Fariza
Skudai, Johor
"Sesi pembelajaran anak-anak bagus. Anak happy belajar dengan tutor. Teacher pun beri perhatian yang terbaik untuk anak-anak.
Puan Effy
Johor Bahru
"Kualiti tutor mengajar sangat bagus. Puteri mudah faham dan dapat tangkap apa yang ustazah ajar. Alhamdulillah, she's very good! Tepati masa. Senang dibawa bincang mengenai apa yang Puteri dah pelajari. Then serasi. Puteri sangat suka ustazah Fatin. Lemah lembut orangnya. Terima kasih kepada IbnuSina kerana suggest ustazah yang bagus untuk Puteri. Saya bagi 5 bintang :)"
Puan Izzati
Pasir Gudang, Johor
"Assalamualaikum puan, saya nak maklumkan keputusan anak saya Maths dapat B. Alhamdulillah! Sebelum ni keputusan tak cemerlang macam ni untuk PT3. Selalu markah dapat rendah sangat. Terima kasih!"
Puan Anom Abdullah
Senai, Johor

Suasana Tuisyen Di Rumah

“"Tuisyen di rumah atau home tuition membantu anak-anak belajar
dengan lebih mendalam kerana mendapat layanan atau
pengajaran secara one to one yang lebih berkesan".”

-Ibu Bapa-

KELEBIHAN TUISYEN DI RUMAH

1. FOKUS

Tuisyen di rumah adalah pembelajaran one to one atau maximum sehingga 6 orang pelajar sahaja. Anak belajar lebih fokus tanpa ada gangguan. Anak tak faham? Terus je tanya tutor. Anak tak perlu malu-malu angkat tangan tanya soalan pada tutor.

2. MASA FLEKSIBEL

Pilihan masa dan hari tuisyen di tangan ibu bapa. Nak buat extra class pun tiada masalah. Lepas ni, ibu bapa nak bercuti atau balik kampung dah tak jadi masalah. So, boleh bincang kelas ganti yang sesuai. Perubahan hari dan masa terus boleh bincang dengan cikgu tuisyen.

3. JIMAT MASA, TENAGA & PETROL

Ini ayahnya suka. Tak perlu kelam kabut hantar anak ke pusat tuisyen. Anak pun boleh belajar dengan relaks dan sit back katanya. Petrol kereta pun jimat sebab hanya perlu tunggu cikgu tuisyen datang ke rumah sahaja.

4. PENGUKUHAN BASIC

Berdasarkan analisis yang kami buat, ramai pelajar bermasalah dalam asas-asas sebelum menjawab soalan berbentuk penyelesaian masalah. Tak STRONG asas, macam mana nak belajar LEVEL TINGGI! Jangan risau, home tutor kami akan bantu dengan memberikan penekanan dan latihan yang lebih terutama topik-topik yang anak lemah untuk meningkatkan keyakinan dan prestasi pembelajaran mereka dengan lebih cepat.

4. PEKEMBANGAN ANAK

Setiap home tutor perlu kenal pasti kelemahan pelajar mereka kerana hanya tutor sahaja yang tahu perkembangan pelajar tak seperti pusat tuisyen yang dalam kuantiti pelajar ramai. Jadi, ibu bapa boleh berbincang sendiri dengan cikgu tuisyen perkembangan anak dan apa solusi untuk membantu anak dalam pelajaran.

6. PILIHAN SUBJEK

Ibu bapa mempunyai pilihan tuisyen di rumah untuk memilih subjek apa yang anak lemah dahulu atau memilih semua subjek atas kemampuan masing-masing. Ibu bapa boleh jimat duit.

APA KATA IBU BAPA YANG MENGAMBIL
HOME TUITION ?

Apa Yang

Home Tuition ni ?

  • Sesi Pembelajaran Perseorangan atau Kumpulan Kecil
  • Tutor/Guru Tuisyen Datang Ke Rumah
  • Pilihan Hari dan Masa Tuisyen
  • Pakej Pilihan Subjek
  • Tutor Terpilih dan Berpengalaman.
  • PERCUMA Kelas Tuisyen Sesi Pertama.
  • Ibu Bapa Dapat Laporan Pembelajaran Anak Setiap Hari dan Bulan
  • Short Quiz Setiap Akhir Bulan

PERSOALAN YANG IBU BAPA SELALU TANYA KEPADA KAMI

  • Adakah home tutor yang mengajar adalah guru sekolah atau bukan? Adakah mereka mempunyai pengalaman mengajar?
Tutor kami kebanyakannya adalah bukan guru sekolah, namun sudah berpengalaman mengajar di beberapa lokasi. Tutor juga telah menghadiri beberapa training untuk menambah baik kualiti mengajar. Tutor kami majoritinya adalah cikgu tuisyen sepenuh masa dan sampingan. Kami juga mempunyai beberapa guru sekolah tetapi tidak ramai kerana kebanyakan mereka kurang mahu mengajar tuisyen kerana komitmen mengajar di sekolah sudah memenatkan.
  • Apa bezanya Home Tuition & tuisyen di Pusat Tuisyen atau rumah guru berpengalaman?
 Majoriti guru-guru berpengalaman tidak membuat home tuition kerana mereka lebih selesa berkongsi terus dengan ramai pelajar. Bukan 1 to 1. Namun, bezanya home tuition adalah pelajar lebih berfokus. Di pusat tuisyen atau di rumah guru, pelajar ramai. Jadi kurang fokusnya. Bagi pihak kami, kami bantu anak tuan/puan kuasai topik yang lemah. Tutor akan fokus pada soalan yang selalu & banyak keluar ketika exam berdasarkan jadual analisis soalan.

PENDAFTARAN TUISYEN DI RUMAH 2018
MASIH DIBUKA

REBAT RM100 Kepada Yang Daftar Hari ni !

KLIK di bawah untuk daftar & dapatkan REBAT sekarang

ATAU

SMS/CALL Pn Wani ( 018-407 4394)

SMS/CALL Pn Wani ( 018-407 4394)

Email : ibnusinahometuition@gmail.com

Home Tuition Johor Bahru, Home Tuition Skudai, Home Tuition Pasir Gudang, Home Tuition Senai, Home Tuition Bukit Indah, Home Tuition Tebrau, Home Tuition Larkin, Home Tuition Gelang Patah dan sekitar Johor Bahru.

Disclaimer: Testimoni ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan situasi pengguna.

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di website