HOME TUITION vs TUITION CENTRE

Tuisyen menjadi sebahagian penting dari hampir setiap perjalanan pembelajaran pelajar. Disebabkan peningkatan piawaian soalan peperiksaan dan sukatan pelajaran yang mencabar, tuisyen menjadi aspek penting bagi hampir setiap pelajar untuk cemerlang dalam akademik mereka.

Tidak syak lagi bahawa tuisyen memberikan sesuatu yang lebih kepada pelajar supaya mereka dapat melakukan yang lebih baik daripada yang lain dalam sistem persaingan ini, tetapi masih ada keraguan yang mana yang lebih baik untuk anak anda, TUISYEN DI RUMAH atau PUSAT TUISYEN?

Mari kita ketahui mana yang bermanfaat untuk pelajar anda.

Apa yang berfungsi untuk anak orang lain tidak berfungsi untuk anda. Setiap anak-anak adalah unik dan berbeza dalam prestasi, tingkah laku mereka, kebolehan belajar dan penguasaan. Mereka tidak boleh dibandingkan dengan satu sama lain. Sesetengah pelajar sangat pandai dan ada yang memerlukan perhatian dan perhatian tambahan supaya mereka dapat menunjukkan kebolehan mereka.

Menghantar anak-anak anda ke pusat tuisyen terbaik di bandar mungkin tidak baik dalam prestasi akademik mereka, seperti apa yang berlaku untuk anak orang lain mungkin tidak berfungsi untuk anda. Adalah lebih dianjurkan untuk terus terbuka kepada pelbagai cadangan untuk meningkatkan gred anak-anak anda dan bukannya bergantung kepada pusat tuisyen.

Pada ketika ini, tuisyen di rumah adalah pilihan terbaik dalam meningkatkan kemahiran anak-anak anda sebagai pelajar cemerlang harus bersaing dengan pelajar lain dan menjaga kadar mendapatkan skor yang baik manakala pelajar yang lemah perlu berjuang untuk mendapatkan markah yang baik.

Pusat tuisyen mempunyai lebih ramai pelajar dan oleh itu guru tidak dapat memberi perhatian kepada setiap anak-anak. Pusat tuisyen mempunyai lebih ramai pelajar dan ini kerana pusat tuisyen biasanya menjalankan kelas dalam kumpulan besar manakala tutor persendirian cenderung untuk mengajar pelajar secara individu, dan pengajaran selalunya di rumah.

Anda boleh memilih tutor dengan menyiarkan keperluan anda di ibnusinatuition.comTutor boleh kekal di bawah pengawasan anda setiap saat dan boleh menyesuaikan diri dengan jadual anda. Sebaliknya, duduk di kelas dengan anak anda di kebanyakan pusat tuisyen pastinya tidak dibenarkan.

Di Ibnusina Tuition, para tutor persendirian yang ada semuanya adalah berkelayakan sekurang-kurangnya diploma dan telah diberikan latihan yang berkaitan bidang tutor.

Perbandingan antara tuisyen di rumah dan pusat tuisyen tidak setakat ini sahaja dan sangat bergantung kepada kesesuaiannya untuk anak anda. Ia adalah masa depan anak anda, berfikir dengan bijak dan memilih tutor berkelayakan yang dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran anak anda dengan cara yang positif.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *