JOM MENGAJI ONLINE RAMADAN BERSAMA DI RUMAH!

Kami nak offer kepada anak yang masih lemah makhraj & tajwid. Ada yang nak join?

#STAYATHOME

Perintah Kawalan Pergerakan

"Seminggu sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan oleh kerajaan, saya dah stop dah kelas agama anak-anak saya sebab risau. Masa tu pun dengar berita virus ni dah semakin serius. Tak berani nak berurusan & berjumpa dengan orang luar. Kemudian sekolah pun tutup. Dua minggu semasa PKP, anak-anak mengaji sendiri di rumah tapi nampak diorang macam blur juga sebab tak ada guru yang guide."

"Kemudian saya cuba cari solusi untuk anak-anak & terjumpa iklan Kelas Mengaji Online di group BMF di facebook. Syukur hari ini dalam tempoh PKP anak-anak saya masih dapat belajar mengaji di rumah dengan ustazah secara online je."

KMO | Kelas Mengaji Online

KMO adalah Sesi Pembelajaran Al-Quran Berfokus & Efektif secara 1-to-1 atau berkumpulan di antara ustaz/ustazah yang terlatih dengan pelajar. Terbukti berkesan membantu pelajar mahir membaca Al-Quran dengan cepat . Tak perlu hantar anak setiap hari ke tempat belajar. Dengan laptop/fon dan juga internet, duduk rumah pun boleh belajar mengaji secara online.

Result Mereka Yang Join Mengaji Online Sempena PKP

Walaupun pergerakan kita agak terhad sekarang ini ekoran penularan wabak Covid-19, namun ia tidak menghalang kita untuk terus belajar & perbaiki kelemahan bacaan Al-Quran.

"Perjalanan kelas lancar walaupun dilakukan secara online. Tutor sangat komited dan akan update progress student. Communication antara tenaga pengajar selalu ada antara penjaga/student. TQ Ibnusina."

| Puan Dayang

"Waalaikumussalam setakat ini bagus 5 stars."

| Puan Saera

"Alhamdulillah setakat ini kelas online OK sahaja."

| Puan Rozianah

Dapatkan Ustaz/Ustazah Untuk Belajar Mengaji...

Tawaran akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas promosi ini.

Hari
Jam
Minit
Saat

#AMBILBERAT

Ada Masalah Macam Ni Ke?

Pendidikan Islam sangat penting untuk seisi keluarga terutamanya pengetahuan tentang Al-Quran kerana ia adalah panduan hidup dan peringatan yang diturunkan oleh Allah SWT kepada kita. Adakah anda mengalami perkara di bawah?

  • Tak ada orang dalam rumah yang pandai mengaji.
  • Tak pandai nak ajar anak atau ahli keluarga mengaji.
  • Tak tahu sebutan makhraj huruf dengan betul.
  • Lemah penguasaan tajwid.
  • Ambil masa yang lama untuk baca sebaris ayat.
  • Tak tahu maksud nama surah-surah dalam Al-Quran.
  • Malu nak belajar mengaji dalam kelas yang ramai.
  • Tak tahu tentang Asbabun Nuzul.

7 Kelebihan Kelas Mengaji Online

Manfaatkan masa anak-anak di rumah dengan mengaji secara online. Kenal huruf dan perbetulkan bacaan anak-anak disamping belajar mengaji asas.

Selamat

Anak selamat di rumah tanpa berjumpa sesiapa sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan

Perbaiki Kelemahan

Masih boleh belajar mengaji, perbetulkan sebutan huruf & tajwid dengan mengikut saranan kerajaan untuk sentiasa berada di rumah

Manfaat Masa

Manfaatkan masa yang terluang di rumah dengan mengaji 1-to-1 atau berkumpulan bersama tutor secara online

Gandakan Amalan

Dapat rebut peluang bersama keluarga menggandakan amalan di bulan Ramadan dengan mengaji dengan tutor terlatih

Masa Fleksibel

Terpulang kepada anda, pilihan masa dan hari adalah di tangan anda. Kelas online boleh dibuat bila-bila masa sahaja

Di Mana-Mana

Kelas online boleh dijalankan di mana-mana walaupun berada di luar kawasan tempat tinggal. Hanya perlu ada laptop/fon dan internet

Boleh Di Rekod

Sesi kelas online boleh direkod & diulang tengok semula. Video boleh disimpan untuk rujukan

Tutor Ibnusina Mengendalikan Kelas Mengaji Online

Berpengalaman | Lulus Interview | Berkelayakan | Diberi Latihan

Pakej Mengaji Untuk Kanak-kanak Hingga Dewasa

Potongan harga akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas promosi ini.

Hari
Jam
Minit
Saat

Whatsapp Pengurus Cawangan untuk proses selanjutnya.

Puan Wani

Puan Fatin

Frequently Asked Question

Untuk makluman,

  1. Ustaz/ustazah kami akan mengajar secara online.
  2. Masa dan hari boleh dipilih sendiri oleh pelajar atau ibu bapa. Kami akan menyusun jadual ustaz/ustazah berdasarkan daripada jadual pilihan anda.
  3. Bayaran adalah secara bulanan, berdasarkan tahap pelajar dan jumlah pelajar dalam 1 kelas yang sama.

Kami sediakan kelas untuk semua tahap dari peringkat tadika, pelajar sekolah dan orang dewasa.

Ya, anak anda pastinya boleh faham dan praktikkan apa yang ustaz/ustazah ajar asalkan anak anda ikut 100% apa yang mereka ajar. Ustaz/ustazah juga akan berikan laporan prestasi anak anda setiap kali habis mengaji untuk pantauan dan tindakan daripada pihak keluarga pelajar.

Yuran bukannya mahal tetapi berbaloi. Anda perlu tahu dahulu apa kelebihan Kelas Mengaji Online dan kenapa casnya begitu.

Kebanyakan ustaz atau ustazah bukan daripada kalangan guru. Mereka tenaga pengajar daripada latar belakang pendidikan agama, kesemuanya telah ditapis & mendapat markah lulus dalam sesi mock teaching. Bukan calang-calang ustaz/ustazah yang berkhidmat. Mereka juga sudah berpengalaman mengajar di beberapa tempat dan mahir tentang Al-Quran.

Minimum 1 sesi kelas adalah 1 orang pelajar dan maksimum sehingga 5 orang pelajar.

Boleh. Jika sekalikan kelas, anda akan dapat penjimatan berganda. Jika asingkan kelas, pelajar-pelajar akan dapat lebih fokus, lebih faham & sesi pembelajaran akan menjadi lebih berkualiti.

Ikuti Kami

IBNU SINA TRAINING AND CONSULTANCY (KT0385185-W)

© 2020 Ibnusina Tuition. Hak Cipta Terpelihara.