Seisi Rumah Wajib Pandai Baca Al-Quran

Jom celik Al-Quran! Terbuka kepada semua peringkat usia.

Perkongsian seorang hamba Allah sebelum belajar Mengaji Di Rumah

“Akak ni umur dah 40-an tapi tak pandai sangat mengaji.
Nak join belajar mengaji dekat masjid area taman rumah akak ni rasa malu betul
sebab ramai orang. Anak-anak akak hantar ke sekolah agama rakyat, kadang-kadang
diaorang balik rumah pernah tanya akak pasal tajwid. Tersangat malu dengan
anak-anak masa tu sebab tak tahu apa pasal tajwid.”

“Suatu hari akak ternampak iklan Mengaji Di Rumah dari Ibnusina. Syukur alhamdulillah, sekarang akak dah banyak tahu tentang
Al-Quran. Yang bestnya, ustazah sendiri datang ajar mengaji di rumah akak. Nak gi
tadarus pun tak malu dah sekarang sebab dah boleh mengaji.”

MDR | Mengaji Di Rumah

Mengaji Di Rumah adalah Sesi Pembelajaran Al-Quran Berfokus & Efektif secara 1-to-1 di antara ustaz/ustazah yang terlatih dengan pelajar. Terbukti berkesan membantu pelajar mahir membaca Al-Quran dengan cepat. Tak perlu hantar anak setiap hari ke tempat belajar, tutor yang akan datang ke rumah mengajar.

0
Pelajar Telah Kami Bantu
0
Tenaga Pengajar
0
Tahun Pengalaman

Result Mereka Yang Telah Menggunakan Perkhidmatan Mengaji Di Rumah

“Kami sangat berpuas hati dengan tunjuk ajar yang diberikan oleh ustaz Ilzam kepada anak-anak sepanjang sesi tuition. Anak-anak juga didedahkan dengan tips cara menjawab soalan yang sangat membantu.”

| Puan Normala

“Anak-anak semua suka dengan ustaz. Semua seronok mengaji. Anak-anak mudah faham semasa mengaji dan boleh apply hukum-hukum tajwid masa mengaji dengan saya.”

| Puan Ayu

“Kualiti mengajar sangat bagus.. Puteri mudah faham dan dapat tangkap apa yang ustazah ajar. Sikap.. She’s very good. Tepati masa, senang dibawa berbincang mengenai apa yang Puteri dah pelajari. Then serasi. Puteri sangat suka ustazah Fatin.. Lemah lembut orangnya.”

| Puan Izzati

“Ya,seronok. Saya akan terus menggunakan khidmat ustaz”.

| Puan Ashikin

Jom Mulakan Kelas Mengaji Di Rumah

Umur kita semakin bertambah perlu seiring juga dengan ilmu kita yang sepatutnya semakin bertambah!

Hari
Jam
Minit
Saat

Ada Masalah Macam Ni Ke?

7 Solusi Kepada Masalah Di Atas

SOLUSI 1

Fokus

Tentunya lebih fokus! Mengaji secara perseorangan dengan ustaz/ustazah atau mengaji dalam kumpulan max. 6 orang sahaja.

SOLUSI 2

Rasa Seronok Mengaji

Ustaz/ustazah akan cuba bercerita tentang kisah disebalik turunnya ayat ayat Al-Quran yang dibaca. Jika ustaz/ustazah terlupa, tanya sahaja jangan malu malu.

SOLUSI 3

Jimat Masa

Tak perlu kelam kabut hantar anak ke tempat mengaji. Tak perlu hadap traffic jam. Kalau kat luar datang lambat ustaz/ustazah tak tunggu dah, masuk kelas terpinga-pinga sebab dah tertinggal.

SOLUSI 4

Direct Teaching

Tak faham? Terus je tanya ustaz/ustazah. Tak perlu malu-malu angkat tangan tanya soalan. Tak perlu que nak tanya apa-apa soalan. Confirm tak tertinggal dah lepas ni.

SOLUSI 5

Masa Fleksibel

Pilihan masa dan hari adalah di tangan anda. Nak buat extra kelas pun tiada masalah. Lepas ni, ibu bapa nak pergi bercuti atau nak balik kampung pun dah tak jadi masalah.

SOLUSI 6

Pengukuhan Asas

Berdasarkan analisis yang dibuat, ramai yang bermasalah dalam sebutan makhraj huruf & tajwid. Jika mengaji lancar sekalipun namun makhraj huruf & tajwid tak betul, maka ia adalah salah kerana boleh mengubah maksud sebenar ayat.

SOLUSI 7

Selesa, Santai Dan Selamat

Mengaji di rumah sendiri, mestilah selesa kan? Mak ayah pun boleh pantau cara ustaz/ustazah mengajar depan mata, insya-Allah keselamatan anak terjamin. Lagi best 1 keluarga boleh join. Jadikan sebagai kelas mingguan di rumah.

Ustaz/ustazah Ibnusina Sentiasa Bersedia Membantu!

Berpengalaman | Lulus Interview | Berkelayakan | Diberi Latihan

Promosi Pakej Mengaji Di Rumah Untuk Kanak-kanak Hingga Dewasa

Potongan harga akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas promosi ini.

Hari
Jam
Minit
Saat
Pakej-Mengaji-Di-Rumah

Whatsapp Pengurus Cawangan Negeri untuk proses selanjutnya mengikut kawasan tempat tinggal anda.

Frequently Asked Question

Untuk makluman,

  1. Ustaz/ustazah kami akan datang mengajar di rumah pelajar.
  2. Masa dan hari boleh dipilih sendiri oleh pelajar atau ibu bapa. Kami akan menyusun jadual ustaz/ustazah berdasarkan daripada jadual pilihan anda.
  3. Bayaran adalah secara bulanan, berdasarkan tahap pelajar dan jumlah pelajar dalam 1 kelas yang sama.

Kami cover area Tanjong Malim, Ipoh, Seremban, Kuala Lumpur, Selangor, Johor Bahru & Kelantan.

Kami ada jumlah ustaz dan ustazah yang ramai di beberapa tempat dan jumlah yang agak terhad di beberapa kawasan. Anda boleh bagitahu dahulu tinggal di area mana dan kami akan cek ustaz/ustazah yang berada di kawasan anda.

Kami sediakan kelas untuk semua tahap dari peringkat tadika, pelajar sekolah dan orang dewasa.

Ya, anak anda pastinya boleh faham dan praktikkan apa yang ustaz/ustazah ajar asalkan anak anda ikut 100% apa yang mereka ajar. Ustaz/ustazah juga akan berikan laporan prestasi anak anda setiap kali habis mengaji untuk pantauan dan tindakan daripada pihak keluarga pelajar.

Yuran bukannya mahal tetapi berbaloi. Anda perlu tahu dahulu apa kelebihan Mengaji Di Rumah dan kenapa casnya begitu.

Kebanyakan ustaz atau ustazah bukan daripada kalangan guru. Mereka tenaga pengajar daripada latar belakang pendidikan agama, kesemuanya telah ditapis & mendapat markah lulus dalam sesi mock teaching. Bukan calang-calang ustaz/ustazah yang berkhidmat. Mereka juga sudah berpengalaman mengajar di beberapa tempat dan mahir tentang Al-Quran.

Minimum 1 sesi kelas adalah 1 orang pelajar dan maksimum sehingga 6 orang pelajar. Pertambahan setiap pelajar bagi setiap 4 sesi hanyalah RM20 sahaja sebulan. Jimat sangat!

Boleh. Jika sekalikan kelas, anda akan dapat penjimatan berganda. Jika asingkan kelas, pelajar-pelajar akan dapat lebih fokus, lebih faham & sesi pembelajaran akan menjadi lebih berkualiti.

Ikuti Kami

IBNU SINA TRAINING AND CONSULTANCY (KT0385185-W)

© 2015-2020 Ibnusina Tuition | All Rights Reserved

Scroll to Top