Risau Pelajaran Anak Anda Dah Banyak Tertinggal?

#NORMABAHARU

Mengapa Anda Mesti Memilih Tuisyen Di Rumah?

Tuisyen Di Rumah semakin menjadi pilihan oleh ibu bapa kerana mampu catch up dengan cepat pelajaran yang anak dah tertinggal kerana anak lebih fokus dengan kaedah pembelajaran 1-to-1.

Tuisyen Di Rumah juga lebih selamat, selesa dan terhindar daripada kumpulan ramai yang menjadi kerisauan utama oleh ibu bapa kepada anak-anak di saat virus Covid-19 yang masih belum pulih sepenuhnya.

Cikgu-Datang-ke-Rumah

TDR | Tuisyen Di Rumah

Tuisyen Di Rumah adalah Pembelajaran Berfokus & Efektif secara 1-to-1 antara tutor terlatih dan pelajar. Terbukti berkesan membantu meningkatkan result peperiksaan pelajar yang lemah. Tak perlu hantar anak setiap hari ke tempat belajar, tutor yang akan datang ke rumah mengajar.

0
Pelajar Telah Kami Bantu
0
Tenaga Pengajar
0
Tahun Pengalaman

Result Mereka Yang Telah Menggunakan Perkhidmatan Tuisyen Di Rumah

“Anak saya dapat A dalam Bahasa Inggeris Penulisan & Bahasa Inggeris Pemahaman B. Tahun depan saya nak sambung lagi tuiyen untuk anak saya tahun 4 & 2.”

| Puan Zarini

“Ifan best student 8A.. Farith & Ikmal dapat 3A. Math semua dapat A.”

| Puan Rohana

“Saya nak bagitahu yang Fathi dapat A English peperiksaan akhir.. Dulu E.. Lepas tu D.. Naik A.”

| Puan Faizatul

“Client tunjuk result anak dari gagal dapat 75%”.

| Tutor Faizan

“Bermacam-macam cabaran. Anak-anak yang tidak ada semangat untuk belajar. Cuma harapkan kerja sekolah baru nak buka buku.”

“Kalau hantar ke tuition centre banyak cuti daripada pergi belajar.”

“Dengan ada tutor mengajar di rumah, anak-anak tak ada peluang untuk ponteng kelas.”

| Puan Sharliza

“Anak saya Umar Abdul Azif memang ikut home tuition semasa tingkatan 4.. SPM baru ni score 9A..TQVM kepada tutor..”

| Puan Noraini

Ikuti Langkah Mereka Yang Telah Berjaya

Sampai bila nak lihat anak orang lain sahaja yang cemerlang kerana anak anda pun boleh dapat keputusan yang lebih baik!

Hari
Jam
Minit
Saat

Masalah Pelajar Yang Ibu Bapa Tak Perasan

Tak Kuasai Asas

Bagaimana nak melangkah ke topik-topik seterusnya jika belum kuasai asas? Jika asas pun belum kuat, confirm topik lain pun tak boleh nak kuasai!

Susah Nak Faham

Dah belajar banyak kali benda yang sama pun masih tak boleh faham. Padahal topik tu dah belajar dari awal tahun lepas lagi. Mengapa anak tak faham-faham ni?

Tak Bertanya

Ha..ini lagi 1 masalah kronik. Tak nak tanya soalan. Kalau dalam kelas sangat berat mulut kerana malu. Lagi parah bila tak tahu nak tanya soalan apa!

Susah Fokus

Kalau belajar mesti fokus dalam 15-30 minit pertama je. Selebihnya digunakan untuk berbual dengan kawan, mengelamun dalam kelas, conteng kertas dan macam-macam lagi. Kami ada caranya nak bagi sentiasa fokus!

Cepat Bosan

Anak-anak selalu mengeluh bila kita minta buat latihan dan ulangkaji pelajaran. Adakah anak tak minat belajar? Nak kami bagi anak seronok masa belajar?

Tak Tahu Teknik Jawab Soalan

Tak tahu nak tetapkan masa berapa minit untuk setiap soalan? Keyword untuk setiap soalan pun masih tak dapat nak kenal pasti sedangkan bila tahu keyword, sangat mudah nak tahu kehendak soalan. Ini kami boleh bantu!

Kering Idea Semasa Jawab Exam

Masa belajar memang faham tetapi masa nak jawab exam terus kering idea. Bagaimana nak bagi idea mencurah-curah semasa jawab exam? Tak mengapa biar kami bantu.

Dapatkan e-Book

Nota Poket Bahasa Inggeris UPSR Tahun 4-5-6

yang bernilai RM39 PERCUMA!

E-book Percuma Tuisyen di Rumah

Masukkan Nama & E-mel Aktif

untuk dapatkan e-book secara percuma

Anak Anda Macam Ini Ke?

9 Solusi Kepada Masalah Di Atas

SOLUSI 1

Fokus

Tentunya lebih fokus! Tuisyen Di Rumah, belajar secara perseorangan dengan tutor atau belajar dalam kumpulan max. 6 orang sahaja.

SOLUSI 2

Rasa Seronok Belajar

Tutor akan cuba tackle anak-anak supaya rasa seronok nak belajar. Dalam kelas yang ramai tak sempat cikgu nak tackle setiap orang.

SOLUSI 3

Jimat Masa

Tak perlu kelam kabut hantar anak ke pusat tuisyen. Tak perlu hadap traffic jam. Kalau kat luar datang lambat cikgu tak tunggu dah, masuk kelas terpinga-pinga sebab dah tertinggal.

SOLUSI 4

Direct Teaching

Anak tak faham? Terus je tanya tutor. Anak tak perlu malu-malu angkat tangan tanya soalan. Tak perlu que nak tanya apa-apa soalan. Confirm tak tertinggal dah lepas ni.

SOLUSI 5

Masa Fleksibel

Pilihan masa dan hari di tangan anda. Nak buat extra kelas pun tiada masalah. Lepas ni, ibu bapa nak pergi bercuti atau balik kampung dah tak jadi masalah.

SOLUSI 6

Pengukuhan Basic

Berdasarkan analisis yang dibuat, ramai pelajar bermasalah dalam asas-asas sebelum menjawab soalan berbentuk penyelesaian masalah.

SOLUSI 7

Syllabus Topic By Topic

Jangan risau! Kami ikut standard pembelajaran di sekolah dan merujuk Rancangan Pengajaran Tahunan sekolah yang terkini.

SOLUSI 8

Short Quiz Setiap Bulan

Hah! Jangan nak tunggu keputusan anak masa exam sahaja ya. Setiap bulan kami akan lihat perkembangan anak anda. Tak perform, tutor kami akan sedaya upaya bantu!

SOLUSI 9

Selesa, Santai Dan Selamat

Belajar di rumah sendiri, mestilah selesa kan? Mak ayah pun boleh pantau cara tutor mengajar depan mata, insya-Allah keselamatan anak terjamin.

Tutor Ibnusina Sedia Membantu Anak Anda!

Berpengalaman | Lulus Interview | Mengajar Mengikut Syllabus & Format Terkini | Diberi Latihan

Dapatkan Pakej Tuisyen Di Rumah Yang Terbaik Untuk Anak Anda

Promosi Jom Belajar Di Rumah percuma pendaftaran, tanpa deposit, voucher 1 jam sesi ulangkaji dan percuma buku akan tamat bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas peluang ini.

Hari
Jam
Minit
Saat

Whatsapp Pengurus Cawangan Negeri untuk proses selanjutnya mengikut kawasan tempat tinggal anda.

Frequently Asked Question

Untuk makluman,

  1. Tutor kami akan datang mengajar di rumah pelajar.
  2. Masa dan hari boleh dipilih sendiri oleh pelajar atau ibu bapa. Kami akan menyusun jadual tutor kami berdasarkan daripada jadual pilihan anda.
  3. Bayaran adalah secara bulanan, berdasarkan tahap pelajar dan jumlah pelajar dalam 1 kelas yang sama.

Kami cover area Tanjong Malim, Ipoh, Seremban, Kuala Lumpur, Selangor, Johor Bahru & Kelantan.

Kami ada jumlah tutor yang ramai di beberapa tempat dan jumlah tutor yang agak terhad di beberapa kawasan. Anda boleh bagitahu dahulu tinggal di area mana dan kami akan cek tutor yang berada di kawasan anda.

Kami sediakan kelas untuk semua tahap dari peringkat tadika, tahun 1-3, tahun 4-6, tingkatan 1-3 dan tingkatan 4-5.

Ya, anak anda pastinya boleh faham dan praktikkan apa yang tutor ajar asalkan anak anda ikut 100% apa yang tutor ajar. Tutor juga akan berikan laporan prestasi anak anda setiap kali habis mengajar untuk pantauan dan tindakan daripada pihak keluarga pelajar.

Yuran bukannya mahal tetapi berbaloi. Anda perlu tahu dahulu apa kelebihan Tuisyen Di Rumah dan kenapa casnya begitu.

Sangat banyak kelebihan belajar secara direct teaching. Antaranya adalah:

  1. Pelajar akan dibimbing secara personal oleh tutor.
  2. Pelajar akan lebih fokus sebab jumlah student yang sedikit dalam 1 kelas. Tutor pun senang nak bantu pelajar kuasai bab yang dia lemah.
  3. Quiz setiap hujung bulan untuk melihat prestasi pelajar dan bahagian mana yang pelajar masih belum faham untuk tutor tekankan.
  4. Laporan perkembangan pelajar selepas kelas akan diberikan oleh tutor untuk ibu bapa monitor perjalanan kelas.
  5. Ibu bapa yang tentukan jadual (boleh pilih nak buat pada hari apa dan pada pukul berapa, kami akan padankan dengan jadual tutor yang available).
  6. Boleh request nak tutor lelaki atau perempuan (selagi ada tutor yang masih available).

Kebanyakan tutor bukan daripada kalangan guru. Tenaga pengajar daripada pelbagai latar belakang, kesemuanya telah ditapis & mendapat markah lulus dalam sesi mock teaching. Bukan calang-calang tutor yang kami berikan. Mereka juga sudah berpengalaman mengajar di beberapa tempat dan mahir dengan silibus Kementerian Pelajaran Malaysia.

Minimum 1 sesi kelas adalah 1 orang pelajar dan maksimum sehingga 6 orang pelajar. Pertambahan setiap pelajar bagi setiap 4 sesi hanyalah RM20 sahaja sebulan. Jimat sangat!

Boleh. Jika sekalikan kelas, anda akan dapat penjimatan berganda. Jika asingkan kelas, pelajar-pelajar akan dapat lebih fokus, lebih faham & sesi pembelajaran akan menjadi lebih berkualiti.

Maaf, tidak boleh. Terlalu banyak tahap berbeza dalam 1 kelas akan menjejaskan sesi pembelajaran dan membuatkan tutor serta pelajar tidak fokus.

Ikuti Kami Di Media Sosial

IBNU SINA TRAINING AND CONSULTANCY (KT0385185-W)

© 2015-2020 Ibnusina Tuition | All Rights Reserved

Scroll to Top