SYLLABUS TAHUN 2020 SEMAKIN MENCABAR?

Mulakan tuisyen di awal tahun supaya perkembangan prestasi anak anda terkawal!

Perubahan syllabus serta format pembelajaran di sekolah semakin tinggi dan mencabar setiap tahun. Tapi itu bukan alasan jika result peperiksaan anak kita semakin menurun.

Kami tahu ramai ibu bapa di luar sana yang mula risau, dah push anak untuk belajar lebih masa di rumah tapi tak berhasil. Anak pula mula-mula semangat, sekarang dah lemau dan nampak kurang berminat untuk belajar. Takkan nak biarkan sahaja?!

TDR | Tuisyen Di Rumah

TDR adalah Pembelajaran Berfokus & Efektif secara 1-to-1 antara tutor terlatih dan pelajar. Terbukti berkesan membantu meningkatkan result peperiksaan pelajar yang lemah. Tak perlu hantar anak setiap hari ke tempat belajar, tutor yang akan datang ke rumah mengajar.

0
Pelajar Telah Kami Bantu
0
Tenaga Pengajar
0
Tahun Pengalaman

Result Mereka Yang Telah Menggunakan Perkhidmatan TDR

Bermula dari prasekolah sehingga tingkatan lima.

"Anak saya dapat A dalam Bahasa Inggeris Penulisan & Bahasa Inggeris Pemahaman B. Tahun depan saya nak sambung lagi tuiyen untuk anak saya tahun 4 & 2."

| Puan Zarini

"Ifan best student 8A.. Farith & Ikmal dapat 3A. Math semua dapat A."

| Puan Rohana

"Saya nak bagitahu yang Fathi dapat A English peperiksaan akhir.. Dulu E.. Lepas tu D.. Naik A."

| Puan Faizatul

"Client tunjuk result anak dari gagal dapat 75%".

| Tutor Faizan

"Bermacam-macam cabaran. Anak-anak yang tidak ada semangat untuk belajar. Cuma harapkan kerja sekolah baru nak buka buku."

"Kalau hantar ke tuition centre banyak cuti daripada pergi belajar."

"Dengan ada tutor mengajar di rumah, anak-anak tak ada peluang untuk ponteng kelas."

| Puan Sharliza

"Anak saya Umar Abdul Azif memang ikut home tuition semasa tingkatan 4.. SPM baru ni score 9A..TQVM kepada tutor.."

| Puan Noraini

Dapatkan Tutor Untuk Anak Anda...

Tawaran akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas promosi ini.

Hari
Jam
Minit
Saat

#SILAPERIKSA

Masalah Pelajar Yang Ibu Bapa Tak Perasan

Tak Kuasai Asas

Macam mana nak melangkah ke topik-topik seterusnya jika asas penting pun belum kuasai? Ada banyak sangat yang tutor perlu cover jika anak-anak masih belum mahir asas. Jika asas pun belum kuat, confirm topik lain pun tak boleh nak kuasai!

Susah Nak Faham

Dah belajar banyak kali benda yang sama pun masih tak boleh faham. Padahal topik tu dah belajar dari awal tahun lepas lagi. Kenapa anak tak faham-faham ni? Nak ajar anak, kita pun buntu dengan syllabus sekarang!

Tak Bertanya

Ha..ini lagi 1 masalah kronik. Tak nak tanya soalan. Kalau dalam kelas langsung tak tanya sebab malu. Malu dengan pelajar lain. Malu dengan cikgu. Apa yang nak dimalukan pun tak tahulah. Lagi haru bila tak tahu nak tanya soalan apa!

Susah Fokus

Kalau belajar mesti fokus dalam 15-30 minit pertama je. Selebihnya digunakan untuk berbual dengan kawan, mengelamun dalam kelas, conteng kertas dan macam-macam lagi perkara tak berfaedah. Kenapa susah sangat nak fokus? Lama sangat ke nak habiskan 1 sesi tu? Kami ada caranya nak bagi sentiasa fokus!

Cepat Bosan

Anak-anak selalu mengeluh bila kita minta buat latihan dan ulangkaji pelajaran. Susah sangat nak ikut jadual bila belajar sendiri di rumah. Kenapa jadi bosan masa belajar? Anak tak minat belajar ke? Nak kami bagi anak seronok masa belajar?

Tak Tahu Teknik Jawab Soalan

Pelajar masih belum didedahkan dengan teknik jawab soalan yang betul? Tak tahu nak tetapkan masa berapa minit untuk setiap soalan? Keyword untuk setiap soalan pun masih tak dapat nak kenal pasti sedangkan bila tahu keyword, sangat mudah nak tahu kehendak soalan. Ini kami boleh bantu!

Kering Idea Semasa Jawab Exam

Masa belajar memang faham tapi masa nak jawab exam terus kering idea. Macam mana nak bagi idea mencurah-curah masa jawab exam? Kenapa susah sangat nak dapatkan point2 jawab soalan? Anda nak bantu anak tapi anda pun kurang jelas dengan format terkini? Takpe biar kami bantu.

DAPATKAN E-BOOK

Nota Poket Bahasa Inggeris UPSR Tahun 4-5-6

yang bernilai RM39 PERCUMA!

Nota Poket English UPSR

Masukkan NAMA & E-MEL AKTIF

untuk dapatkan e-book secara percuma

#AMBILBERAT

Anak-anak Anda Macam Ni Ke?

Ibu bapa sila ambil sedikit masa yang terluang, selidik gerak-geri anak-anak anda. Kenal pasti gaya bahasa badan mereka. Tanyakan beberapa soalan, adakah mereka alami perkara di bawah.

  • Masih belum ada target nak faham sampai topik mana.
  • Selalu mengelamun dan bersembang masa belajar.
  • Masih di topik yang sama walaupun selepas beberapa bulan.
  • Kertas soalan kosong, takde jawab apa-apa.
  • Ambil masa yang lama untuk jawab 1 soalan.
  • Tak tahu tak faham bahagian apa.
  • Tak yakin nak tanya soalan dalam kelas.
  • Tak fokus dalam kelas yang ramai.

9 Solusi Kepada Masalah Di Atas

Kami ada penyelesaiannya! Belajar 1-to-1 dengan tutor di rumah boleh bantu anak anda untuk belajar dengan seronok dan lebih faham.

SOLUSI 1

Fokus

Tentunya lebih fokus! Belajar secara perseorangan dengan tutor atau belajar dalam kumpulan max. 6 orang sahaja.

SOLUSI 2

Rasa Seronok Belajar

Tutor akan cuba tackle anak-anak supaya rasa seronok nak belajar. Dalam kelas yang ramai tak sempat cikgu nak tackle setiap orang.

SOLUSI 3

Jimat Masa

Tak perlu kelam kabut hantar anak ke pusat tuisyen. Tak perlu hadap traffic jam. Kalau kat luar datang lambat cikgu tak tunggu dah, masuk kelas terpinga-pinga sebab dah tertinggal.

SOLUSI 4

Direct Teaching

Anak tak faham? Terus je tanya tutor. Anak tak perlu malu-malu angkat tangan tanya soalan. Tak perlu que nak tanya apa-apa soalan. Confirm tak tertinggal dah lepas ni.

SOLUSI 5

Masa Fleksibel

Pilihan masa dan hari di tangan anda. Nak buat extra kelas pun tiada masalah. Lepas ni, ibu bapa nak pergi bercuti atau balik kampung dah tak jadi masalah.

SOLUSI 6

Pengukuhan Basic

Berdasarkan analisis yang dibuat, ramai pelajar bermasalah dalam asas-asas sebelum menjawab soalan berbentuk penyelesaian masalah.

SOLUSI 7

Syllabus Topic By Topic

Jangan risau! Kami ikut standard pembelajaran di sekolah dan merujuk Rancangan Pengajaran Tahunan sekolah yang terkini.

SOLUSI 8

Short Quiz Setiap Bulan

Hah! Jangan nak tunggu keputusan anak masa exam sahaja ya. Setiap bulan kami akan lihat perkembangan anak anda. Tak perform, tutor kami akan sedaya upaya bantu!

SOLUSI 9

Selesa, Santai Dan Selamat

Belajar di rumah sendiri, mestilah selesa kan? Mak ayah pun boleh pantau cara tutor mengajar depan mata, insya-Allah keselamatan anak terjamin.

Tutor Ibnusina Sedia Membantu Anak Anda!

Berpengalaman | Lulus Interview | Mengajar Mengikut Syllabus & Format Terkini | Diberi Latihan

Dapatkan Pakej Yang Terbaik Untuk Anak Anda...

Potongan harga akan tamat pada bila-bila masa sahaja. Pastikan anda tak terlepas promosi ini.

Hari
Jam
Minit
Saat
Pakej Darjah 1-3
Pakej Darjah 4-6
Pakej Tingkatan 1-3
Pakej Tingkatan 4-5

Whatsapp Pengurus Cawangan Negeri untuk proses selanjutnya mengikut kawasan tempat tinggal anda.

Frequently Asked Question

Untuk makluman,

  1. Tutor kami akan datang mengajar di rumah pelajar.
  2. Masa dan hari boleh dipilih sendiri oleh pelajar atau ibu bapa. Kami akan menyusun jadual tutor kami berdasarkan daripada jadual pilihan anda.
  3. Bayaran adalah secara bulanan, berdasarkan tahap pelajar dan jumlah pelajar dalam 1 kelas yang sama.

Kami cover area Tanjong Malim, Ipoh, Seremban, Kuala Lumpur, Selangor, Johor Bahru & Kelantan.

Kami ada jumlah tutor yang ramai di beberapa tempat dan jumlah tutor yang agak terhad di beberapa kawasan. Anda boleh bagitahu dahulu tinggal di area mana dan kami akan cek tutor yang berada di kawasan anda.

Kami sediakan kelas untuk semua tahap dari peringkat tadika, tahun 1-3, tahun 4-6, tingkatan 1-3 dan tingkatan 4-5.

Ya, anak anda pastinya boleh faham dan praktikkan apa yang tutor ajar asalkan anak anda ikut 100% apa yang tutor ajar. Tutor juga akan berikan laporan prestasi anak anda setiap kali habis mengajar untuk pantauan dan tindakan daripada pihak keluarga pelajar.

Yuran bukannya mahal tetapi berbaloi. Anda perlu tahu dahulu apa kelebihan Tuisyen Di Rumah dan kenapa casnya begitu.

Sangat banyak kelebihan belajar secara direct teaching. Antaranya adalah:

  1. Pelajar akan dibimbing secara personal oleh tutor.
  2. Pelajar akan lebih fokus sebab jumlah student yang sedikit dalam 1 kelas. Tutor pun senang nak bantu pelajar kuasai bab yang dia lemah.
  3. Quiz setiap hujung bulan untuk melihat prestasi pelajar dan bahagian mana yang pelajar masih belum faham untuk tutor tekankan.
  4. Laporan perkembangan pelajar selepas kelas akan diberikan oleh tutor untuk ibu bapa monitor perjalanan kelas.
  5. Ibu bapa yang tentukan jadual (boleh pilih nak buat pada hari apa dan pada pukul berapa, kami akan padankan dengan jadual tutor yang available).
  6. Boleh request nak tutor lelaki atau perempuan (selagi ada tutor yang masih available).

Kebanyakan tutor bukan daripada kalangan guru. Tenaga pengajar daripada pelbagai latar belakang, kesemuanya telah ditapis & mendapat markah lulus dalam sesi mock teaching. Bukan calang-calang tutor yang kami berikan. Mereka juga sudah berpengalaman mengajar di beberapa tempat dan mahir dengan silibus Kementerian Pelajaran Malaysia.

Minimum 1 sesi kelas adalah 1 orang pelajar dan maksimum sehingga 6 orang pelajar. Pertambahan setiap pelajar bagi setiap 4 sesi hanyalah RM20 sahaja sebulan. Jimat sangat!

Boleh. Jika sekalikan kelas, anda akan dapat penjimatan berganda. Jika asingkan kelas, pelajar-pelajar akan dapat lebih fokus, lebih faham & sesi pembelajaran akan menjadi lebih berkualiti.

Maaf, tidak boleh. Terlalu banyak tahap berbeza dalam 1 kelas akan menjejaskan sesi pembelajaran dan membuatkan tutor serta pelajar tidak fokus.

Ikuti Kami

IBNU SINA TRAINING AND CONSULTANCY (KT0385185-W)

© All Right Reserved 2016-2019