Cikgu mengajar tuisyen di rumah.

TUISYEN 1-TO-1 DI RUMAH
PENDAFTARAN BAGI SESI 2019 TELAH DIBUKA!

Dah PENAT nak suruh anak BELAJAR setiap malam. Hari-hari pesan kepada anak supaya sentiasa FOKUS bila cikgu mengajar di dalam kelas..

Tapi last-last.. Rasa nak MARAH anak sebab KECEWA, result exam tetap sama & ada subjek yang MENURUN.

PELAJAR YANG IBU BAPA TAK PERASAN

TAK KUASAI ASAS

Macam mana nak melangkah ke topik-topik seterusnya jika
asas penting pun belum kuasai? Ada banyak sangat yang tutor
perlu cover jika anak-anak masih belum mahir asas. Jika asas pun
belum kuat, confirm topik lain pun tak boleh nak kuasai!

SUSAH NAK FAHAM

Dah belajar banyak kali benda yang sama pun masih tak
boleh faham. Padahal topik tu dah belajar dari awal tahun lepas
lagi. Kenapa anak tak faham-faham ni? Nak ajar anak,
kita pun buntu dengan silibus sekarang!

TAK BERTANYA

Ha..ini lagi 1 masalah kronik. Tak nak tanya soalan. Kalau dalam kelas langsung tak tanya sebab malu. Malu dengan pelajar lain. Malu dengan cikgu. Apa yang nak dimalukan pun tak tahulah. Lagi haru bila tak tahu nak tanya soalan apa!

SUSAH FOKUS

Kalau belajar mesti fokus dalam 15-30 minit pertama je. Selebihnya digunakan untuk berbual dengan kawan, mengelamun dalam kelas, conteng kertas dan macam-macam lagi perkara tak berfaedah. Kenapa susah sangat nak fokus? Lama sangat ke nak habiskan 1 sesi tu? Kami ada caranya nak bagi sentiasa fokus!

CEPAT BOSAN

Anak-anak selalu mengeluh bila kita
minta buat latihan dan ulangkaji pelajaran. Susah sangat nak ikut jadual bila belajar sendiri di rumah. Kenapa jadi bosan masa belajar? Anak tak minat belajar ke? Nak kami bagi anak seronok masa belajar?

TAK TAHU TEKNIK JAWAB SOALAN

Pelajar masih belum didedahkan dengan teknik jawab
soalan yang betul? Tak tahu nak tetapkan masa berapa minit
untuk setiap soalan? Keyword untuk setiap soalan pun masih tak
dapat nak kenalpasti sedangkan bila tahu keyword, sangat mudah
nak tahu kehendak soalan. Ini kami boleh bantu!

KERING IDEA MASA JAWAB EXAM

Masa belajar memang faham tapi masa nak jawab exam terus
kering idea. Macam mana nak bagi idea mencurah-curah masa jawab
exam? Kenapa susah sangat nak dapatkan point2 jawab soalan?
Anda nak bantu anak tapi anda pun kurang jelas dengan format terkini?
Takpe biar kami bantu.

DAPATKAN E-BOOK

GAYA BERFIKIR VS GAYA BELAJAR
"Lain anak lain gaya belajarnya. 4 jenis anak
yang ibu bapa perlu tahu sebelum nak anak dapat A+!"

YANG BERNILAI RM39 SECARA PERCUMA
ISTIMEWA UNTUK ANDA!

Cikgu mengajar tuisyen di rumah.

Masukkan Nama & Email Anda Untuk
Dapatkan E-book Sekarang

ANAK-ANAK ANDA MACAM NI KE?

PERHATIAN! Ibu bapa sila ambil sedikit masa yang terluang,
SELIDIK GERAK-GERI anak-anak anda. KENAL PASTI gaya BAHASA BADAN mereka.
TANYAKAN BEBERAPA SOALAN, adakah mereka alami perkara di bawah.

  • Masih belum ada target nak faham sampai topik mana.
  • Selalu mengelamun dan bersembang masa belajar.
  • Masih di topik yang sama walaupun selepas beberapa bulan.
  • Kertas soalan kosong, takde jawab apa-apa.
  • Ambil masa yang lama untuk jawab 1 soalan.
  • Tak tahu tak faham bahagian apa.
  • Tak yakin nak tanya soalan dalam kelas.
  • Tak fokus dalam kelas yang ramai.

9 SOLUSI KEPADA
MASALAH-MASALAH DI ATAS

Nah, kami ada penyelesaiannya! Belajar 1-to-1
dengan tutor di rumah boleh BANTU anak anda untuk belajar
dengan SERONOK dan lebih FAHAM.

Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Cikgu mengajar tuisyen di rumah.
Hari
Jam
Minit
Saat

DAFTAR HARI INI!
DAPATKAN POTONGAN HARGA ISTIMEWA

IBNUSINA TUISYEN 1-TO-1 DI RUMAH

Tuisyen Di Rumah - TDR bakal 'UP'kan prestasi pelajaran
anak anda yang selama ini merosot atau susah nak meningkat kerana
tak dapat perhatian & bimbingan 100% semasa belajar.

0
Pelajar Telah Kami Bantu
0
Tenaga Pengajar
0
Tahun Pengalaman

SIAPA YANG BOLEH BANTU ANAK ANDA?

Cikgu mengajar tuisyen di rumah.

TUTOR IBNUSINA
SEDIA MEMBANTU ANAK ANDA!

PENGALAMAN

TUTOR IBNUSINA merupakan tutor yang mempunyai pengalaman mengajar sama ada di sekolah, pusat tuisyen mahupun tuisyen di rumah. Ada yang lebih dari 5 tahun pengalaman mengajar. Kebanyakan tutor kami telah mengajar lebih dari seorang klien dan telah mengajar di beberapa tempat.

LULUS INTERVIEW

Kami bukan pass job kepada sembarangan orang ye. Hanya mereka yang lulus temuduga dengan IBNUSINA sahaja yang layak mengajar dan mengambil job dari klien-klien kami. Kami sangat menitikberatkan kualiti tutor dan hasil yang ingin dicapai.

MENGIKUT SILIBUS & FORMAT TERKINI

Mak ayah jangan risau! IBNUSINA mewajibkan tutor-tutor kami untuk tahu dan hadam silibus & format terkini pembelajaran.

MENGHADIRI TRAINING

Pihak IBNUSINA menyediakan training kepada para tutor supaya kuasai pelbagai teknik mengajar. Antara yang pernah kami jalankan ialah Xpert Tutor. Training juga akan diberikan kepada tutor dari semasa ke semasa.

MENYEDIAKAN PLATFORM UNTUK
PARA TUTOR BERKONGSI ILMU & INFO

IBNUSINA menyediakan platform di Facebook, WhatsApp dan Telegram kepada tutor-tutor untuk berkongsi ilmu dan info terkini. Kami sama-sama membantu untuk memberikan yang terbaik kepada para pelajar.

APA KATA MEREKA YANG DAH MENCUBA

ADA PAKEJ TAK UNTUK TAHAP ANAK SAYA?

BERITA BAIK! Pakej terbaru bagi TDR yang lebih
BERBALOI, LENGKAP dan LEBIH PENJIMATAN untuk anak anda
di sepanjang tahun 2019. Dapatkan SPECIAL DISCOUNT
jika anda daftar lebih daripada 1 orang.

PREMIUM PLUS

  • 4 Subjek
  • 16 Sesi/Bulan
  • 24 Jam Bagi Tahun 4 & Ke Atas
  • 16 Jam Bagi Tahun 1-3
  • Max. 1-6 Pelajar
  • Exclusive FB Group Community
  • Exclusive Notebook Ibnusina
  • Exclusive WhatsApp Online Class
  • Woven Bag Ibnusina
  • E-book Gaya Berfikir VS Gaya Belajar



Harga Dari

RM 759

PREMIUM

  • 2 Subjek
  • 8 Sesi/Bulan
  • 12 Jam Bagi Tahun 4 & Ke Atas
  • 8 Jam Bagi Tahun 1-3
  • Max. 1-6 Pelajar
  • Exclusive FB Group Community
  • E-book Gaya Berfikir VS Gaya Belajar
  • Exclusive Notebook Ibnusina
  • Exclusive WhatsApp Online Class
  • Woven Bag Ibnusina



Harga Dari

RM 379

STANDARD

  • 1 Subjek
  • 4 Sesi/Bulan
  • 6 Jam Bagi Tahun 4 & Ke Atas
  • 4 Jam Bagi Tahun 1-3
  • Max. 1-6 Pelajar
  • E-book Gaya Berfikir VS Gaya Belajar
  • Exclusive FB Group Community
  • Exclusive Notebook Ibnusina
  • Exclusive WhatsApp Online Class
  • Woven Bag Ibnusina



Harga Dari

RM 189

DAFTAR SEKARANG DAN ANDA LAYAK UNTUK
MENDAPAT POTONGAN HARGA!

Klik butang di bawah untuk daftar
mengikut negeri tempat tinggal anda.

PROMOSI AKAN TAMAT TAK LAMA LAGI!

Pastikan anda tak terlepas penjimatan ini.

Hari
Jam
Minit
Saat

F . A . Q

Untuk makluman,

  1. Tutor kami akan datang mengajar di rumah pelajar.
  2. Masa dan hari boleh dipilih sendiri oleh pelajar atau ibu bapa. Kami akan menyusun jadual tutor kami berdasarkan daripada jadual pilihan anda.
  3. Bayaran adalah secara bulanan, berdasarkan tahap pelajar dan jumlah pelajar dalam 1 kelas yang sama.

Kami cover area Tanjong Malim, Ipoh, Seremban, Kuala Lumpur, Selangor, Johor Bahru & Kelantan.

Kami ada jumlah tutor yang ramai di beberapa tempat dan jumlah tutor yang agak terhad di beberapa kawasan. Anda boleh bagitahu dahulu tinggal di area mana dan kami akan cek tutor yang berada di kawasan anda.

Kami sediakan kelas untuk semua tahap dari peringkat tadika, tahun 1-3, tahun 4-6, tingkatan 1-3 dan tingkatan 4-5.

Ya, anak anda pastinya boleh faham dan praktikkan apa yang tutor ajar asalkan anak anda ikut 100% apa yang tutor ajar. Tutor juga akan berikan laporan prestasi anak anda setiap kali habis mengajar untuk pantauan dan tindakan daripada pihak keluarga pelajar.

Yuran bukannya mahal tetapi berbaloi. Anda perlu tahu dahulu apa kelebihan Tuisyen Di Rumah dan kenapa casnya begitu.

Sangat banyak kelebihan belajar secara direct teaching. Antaranya adalah:

  1. Pelajar akan dibimbing secara personal oleh tutor.
  2. Pelajar akan lebih fokus sebab jumlah student yang sedikit dalam 1 kelas. Tutor pun senang nak bantu pelajar kuasai bab yang dia lemah.
  3. Quiz setiap hujung bulan untuk melihat prestasi pelajar dan bahagian mana yang pelajar masih belum faham untuk tutor tekankan.
  4. Laporan perkembangan pelajar selepas kelas akan diberikan oleh tutor untuk ibu bapa monitor perjalanan kelas.
  5. Ibu bapa yang tentukan jadual (boleh pilih nak buat pada hari apa dan pada pukul berapa, kami akan padankan dengan jadual tutor yang available).
  6. Boleh request nak tutor lelaki atau perempuan (selagi ada tutor yang masih available).

Kebanyakan tutor bukan daripada kalangan guru. Tenaga pengajar daripada pelbagai latar belakang, kesemuanya telah ditapis & mendapat markah lulus dalam sesi mock teaching. Bukan calang-calang tutor yang kami berikan. Mereka juga sudah berpengalaman mengajar di beberapa tempat dan mahir dengan silibus Kementerian Pelajaran Malaysia.

Minimum 1 sesi kelas adalah 1 orang pelajar dan maksimum sehingga 6 orang pelajar. Pertambahan setiap pelajar bagi setiap 4 sesi hanyalah RM20 sahaja sebulan. Jimat sangat!

Boleh. Jika sekalikan kelas, anda akan dapat penjimatan berganda. Jika asingkan kelas, pelajar-pelajar akan dapat lebih fokus, lebih faham & sesi pembelajaran akan menjadi lebih berkualiti.

Maaf, tidak boleh. Terlalu banyak tahap berbeza dalam 1 kelas akan menjejaskan sesi pembelajaran dan membuatkan tutor serta pelajar tidak fokus.

DIKUASAKAN OLEH

XPERT TUTOR
SmartStudy Memory Master
IBNUSINA TUITION